Donacija
Projekt PRIVATIZACIJA.SI - sodeluj, oškodovan si tudi ti!

VSE FINANČNE TEŽAVE DANAŠNJE SLOVENIJE IZVIRAJO IZ PROCESA PRIVATIZACIJE.

Glavni problem, da smo prišli do točke, ko upokojenci životarijo in z nekaj sto evri umirajo na obroke po 40-letni delovni dobi, in je večina aktivnega prebivalstva obsojena na celodnevno delo, da sploh preživi, mladi pa bežijo v tujino, je v slovenski privatizaciji.

V samo 30-ih letih naše samostojnosti je nekaj tisoč državnih podjetij (cca 5.000) z velikim bogastvom v nepremičninah, delovnih strojih, znanju zaposlenih in počitniških kapacitetah na Jadranu in drugje, postalo plen "elit". Posamezniki in interesne skupine so v pohlepu privatizirali že skoraj vse, kar so zgradile generacije marljivih ljudi, in so s tem uničili našo boljšo sedanjost in dobro prihodnost nam, našim otrokom in celo vnukom.

Državne inštitucije so prav tako že dodobra sprivatizirane in sedaj smo na pragu še bolj brutalnega postopanja, ko bodo poskušali privatizirati naše hidroelektrarne, jedrsko elektrarno, elektro omrežje, vodovodna podjetja ter kmetijska in gozdna zemljišča. Morda ni daleč resnica, da bo tudi zrak dobil novega lastnika. Če se zgodi, da ne bodo dobili novih kreditov, trenutno rabijo novih 5 milijard, bo zagotovo ogroženo tudi vse zasebno premoženje, ker smo vsi državljani poroki za najete kredite.

Privatizacija ni končana. Država je postala privat poligon za ljudi, ki so brezobzirni plenilci našega skupnega premoženja.

Na neki točki je to zgodbo potrebno ustaviti. In ta točka je prišla sedaj!

Ker tega niso naredili pristojni državni organi v 3o-ih letih, tudi nova Vlada o tem niti besedice, smo se tega projekta lotili ljudje, ki nam ni vseeno in se zavedamo pomembnosti, da se to delo revidiranja oz. preiskave privatizacije opravi.

Prvi korak je, da začnemo o tem javno govoriti. Mediji, ki so že dobili svoje tajkunske lastnike, so tiho in od njihovih novinarjev ne moremo pričakovati, da bodo to problematizirali. Žal je med njimi tudi RTV SLO, ki jo vsak mesec plačujemo direktno iz lastnih žepov.


Zato bomo zgodbe razkrivali namesto njih.


Kaj nam je storiti v nadaljnjih korakih?

1. Naredili bomo seznam vseh pomembnejših podjetij, ki so bila leta 1990 naša skupna last. Ta seznam bomo objavili na spletni strani privatizacija.si ločeno po občinah.

2. Na vsako podjetje, ki je bilo nekdaj skupna last, bomo vgradili okno, v katerega boste lahko (ne)anonimno zapisali podatke državljani, ki poznate zgodovino privatiziranih podjetij. Morebiti ste v kakšnem sami zaposleni, ko je podjetje prešlo v roke zasebnikov ali ko je prišlo do propada. Pravijo, da narod vse dokaze hrani. Zdaj jih boste lahko predali, da se bo razkrilo, kaj se je v resnici zgodilo in kdo je pobral smetano.

3. Sestavili bomo ekipo zgodovinarjev in drugih raziskovalcev, ki bodo zbirali in urejali vse dokaze, informacije ter dokumente o tem in jih strokovno analizirali in predstavili analize, da se bo vedelo, kdo se je okoristil na račun teh podjetij in za koliko.

4. Za vsako podjetje se bo sestavil dosje s popisom nepremičnin in števcem njihove vrednosti v letu 1990 in koliko so/bi bile te vredne danes.

5. Na spletnem portalu privatizacija.si bomo objavili cca 5.000 dosjejev privatiziranih podjetij:

- javno bomo objavili, kdo je lastninil naša podjetja,
- objavili bomo tudi, na kakšen način so to storili,
- objavili bomo, kakšna je vrednost tega privatiziranega premoženja,
- objavili bomo, kakšne so bile pridobljene koristi na račun poslov, ki so jih ta nekdaj družbena podjetja izvajala v tem prostoru,
- objavili bomo števec vrednosti, ki bo poskušal podati vsaj približno oceno, za koliko smo bili oškodovani.

Izvedbeni načrt z okvirno časovnico ali faze izvedbe:

A. zbiranje sredstev za zagon projekta - do 30.07.
B. postavitev spletnega portala s seznamom cca. 5.000 privatiziranih podjetij, ločeno po občinah - do 30.08.
C. Nabor, izbor in postavitev strokovne raziskovalne ekipe, ki bo zbrala in analizirala potrebne podatke - do 30.09.
D. Sprotno objavljanje izsledkov raziskave na privatizacija.si glede na zbrane in analizirane verodostojne informacije o privatizaciji posameznih podjetij, dokumente in ostale dokaze. Predvidevamo, da bomo večino dela za najpomembnejša podjetja opravili do konca leta 2024, a je to odvisno tudi od sodelovanja državljank in državljanov, ki dokaze hranijo in jih bodo pripravljeni posredovati v obdelavo.

Zagotovo soglašate, da se ta revizija oz. preiskava mora opraviti, morala bi se že zdavnaj, da bi se vedelo, kdo ima, kar mu ne pripada, in vas tudi skrbi, kaj se bo zgodilo s preostankom državnega premoženja, infrastrukturo elektro gospodarstva, prometno infrastrukturo, vodno in ostalimi infrastrukturami, državnimi zemljišči, gozdovi ..... Apeliramo na vas, da podprete izpeljavo projekta PRIVATIZACIJA.SI

Da preprečimo nadaljnjo privatizacijo, je potrebno razkriti vse dogajanje do sedaj. Naj se ve!

Navodila za nakazilo donacije, s katero podprete izvedbo projekta in sicer predvsem druge in tretje faze izvedbenega načrta.

Na koncu te objave lahko uporabite okence za vpis želenega zneska vaše donacije. Plačate lahko s pomočjo plačilne kartice Matercard/Visa, Valu/Monete in splošne položnice oz. UPN naloga preko svoje banke.

Plačilo preko splošne položnice ali bančnega klika:

Transakcijski račun IBAN: SI56 1914 6501 1737 734

Prejemnik: Združenje v Gibanju OPS
Naslov: Ruska ulica 2, 1000 Ljubljana
(Naslov za pošiljanje klasične pošte: Stara Vrhnika 116, 1360 Vrhnika)

Namen nakazila: donacija za projekt privatizacija

Plačilo z Valu/Moneto, klikni na link in plačaj: https://pay.bizify.si/nzGxVD1zn/nzGxDbpqe

Dodatne informacije na telefonski številki 031 274 419

-------------------------------------------------------

PRIPOROČENE DONACIJE

Pričakovana oziroma priporočena minimalna simbolična donacija vseh oškodovanih zaradi t.i. divje privatizacije:

Simbolična donacija za politične stranke na oblasti in v opoziciji 2.000 eur.
Simbolična donacija za politično osebnost, ki ni na funkciji, 300 eur.

Simbolična donacija za politike na oblasti 500 eur (sem sodi predsednik vlade, predsednica države, predsednica Državnega zbora, predsednik Državnega sveta, ministri, župani itd.

Simbolična donacija za politike v parlamentu v opoziciji 250 eur.
Simbolična donacija za evropske poslance 1.000 eur.


Simbolična donacija za državljana je 20 eur.

Simbolična donacija za samostojne podjetnike 50 eur.
Simbolična donacija za d.o.o. in d.n.o. -je 100 eur.

Simbolična donacija za društva, gibanja, inštitute 50 eur.

Simbolična donacija za reprezentativne sindikate 300 eur.

Vnaprej HVALA vsem, ki se boste odločili kakorkoli sodelovati v tem pomembnem vseslovenskem projektu.

Ekipa privatizacija.si

koordinator Stanislav Sivec

#DelovnaDoba #ElektroOmrežje #Elit #Hidroelektrarne #Jadran #JedrskoElektrarno #KmetijskaZemljišča #Privatizacija #Slovenija #Upokojenci
BU

Delujete dokaj neresno. Kako boste dokazali in obdolžili, kaj šele terjali kogarkoli, če mladi, zagnani, domoljubni ustavni pravnik dr. Teršek 100x enostavnejših zadev ne more ne dokazati, kaj šele obtožiti in izterjati.

Ali se sploh zavedate, da ni več Tita in kdo v resnici vleče gospodarsko politične vrvice v Sloveniji, preko služabnice Nemčije in iz njenega večinskega lastnika Amerike, ki ima sedež na Prešernovi 31 in ki redno bere tudi to kar mi tukaj pišemo?

Ameriki in Nemčiji je milijarda € drobiž, ki ga bodo vrgle proti vašemu vnaprej izgubljenemu boju za neko v šoli omenjano pravico. Danes dobiš pravice samo toliko kolikor jo lahko plačaš.

Da je zahodna demokracija v resnici lažikracija, da so sredstva javnega obveščanja samo trobilo tistih, ki zastopajo politiko najmočnejših, da so vse volitve poštene dokler nekdo ne odkrije da so v resnici kupljene in ponarejene, nam je preprostemu človeku razumljivo razložil in odkril naš dragi zet Trump.

Da je svoboda govora v resnici sramota govora, nam preprostim ljudem nevede razkrivajo, tako nediplomatsko obnašanje kot tudi nediplomatski javni besednjak vseh zahodnih politikov, ki se jim še vedno cedijo sline po Ukrajini in Rusiji.

Priložnost izgubljena se ne vrne nobena. Ko smo dovolili razpad SFRJ smo se s pomočjo domačih izdajalcev odcepili in prodali zahodni severnoatlantski navezi. Tu ni več poti nazaj. Glupi, tupi slabo razgledani in nerazviti pač moramo/jo plačati svoj davek sebičnim, nesocialnim puritanskim vrednotam, ki izhajajo iz Puritanske vere in prevladujejo v angleško nemški kulturi. Puritanci so zavezani delu in kopičenju premoženja in ne skrivajo svoje nacistične vzvišenosti ter želje zavladati nad slovanskimi in drugimi narodi, ki tem vrednotam ne sledijo.

Vaše delo bo jalovo in je podobno ostarelemu, razglašenemu pevskemu društvu, ki ga nihče več ne posluša.

Edino kar lahko še naredimo za svoj narod, pa tudi to je že močno ogroženo, saj je SAZU tudi že mrtev, je da se borimo vsaj za svoj kulturni in jezikovni obstoj. Slovenski jezik je treba takoj v vseh državnih ustanovah ubraniti pred podvajanjem in posledično izumrtjem slovenskega slovanskega besedišča. To se lahko stori le z takojšnjo zamenjavo potujčenih vodilnih tako v izobraževalnih in državnih ustanovah, kot tudi v SAZU.